• en
  • fr
  • ro

ING Daruieste Viata | Renovarea camerei de garda de la Pediatrie Fundeni

Suma investita:

12.000 euro

Data lansarii proiectului:
noiembrie 2014
Data finalizarii proiectului:
decembrie 2015
Beneficiari:

-> 7263 de consultatii in camera de garda a sectiei de Pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, in anii 2015 – 2016
Detaliile proiectului

Proiectul de renovare a camerei de garda de la Pediatrie Fundeni, depus in cadrul competitiei interne ING “Adopta un proiect”, a castigat votul angajatilor bancii in luna noiembrie 2014. Camera de garda este locul in care copiii iau contact pentru prima oara cu spitalul si acesta ramane adesea, in mintea lor, drept locul cel mai traumatizant si mai infricosator.

Institutul Clinic Fundeni este cel mai mare spital din Romania si unul dintre principalele centre oncologice din tara. Peste 3.500 de copii ajung anual la camera de garda si sunt diagnosticati cu patologii maligne sau nonmaligne.

Scopul proiectului:

Prin acest proiect ne-am propus sa transformam camera de garda a sectiei de Pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni intr-un loc prietenos, un fel de “camera de joaca” in care culorile, decoratiunile si dotarile fac ca recoltarea analizelor si/sau tratamentele injectabile sa fie mai usor de tolerat si acceptat de catre copii.

Toate acestea duc la reducerea stresului copiilor aflati in tratament si a personalului medical implicat, avand impact direct asupra calitatii si eficientei actului medical.

Rezultate:
  • Recompartimentarea spatiului destinat camerei de garda, astfel incat aceasta sa corespunda din punct de vedere al utilitatii, dar si al designului necesar unui astfel de activitati
  • Renovarea grupului sanitar si dotarea acestuia cu obiecte sanitare suspendate, care sa permita curatarea rapida si eficienta a spatiului;
  • Crearea unui design adecvat pacientului copil, folosind tehnici de terapie a culorii;
  • Dotarea cu mobilier modern si adaptat nevoilor camerei de garda;
  • Imbunatatirea si optimizarea conditiilor de primire si tratament pentru cele peste 3.500 de internari realizate anual ale copiilor bolnavi de cancer;
  • Mutarea in acest spatiu a activitatii de recoltare a analizelor care, in prezent, se desfasoara la etajul 6 al sectiei.

Acest spatiu renovat si dotat corespunzator va putea functiona in conditii optime pentru cel putin 5 ani dupa terminarea investitiei. In aceasta perioada este nevoie de activitati de mentenanta pe care le poate contracta spitalul sau pe care asociatia le poate asigura, la cererea spitalului.

Valoarea totala a proiectului a fost 12.000 EUR. Suma solicitata de la ING a fost de 10.000 EUR, diferenta fiind asigurata din surse proprii ale asociatiei.

Share on FacebookTweet about this on Twitter