• en
  • fr
  • ro

Blog

Medicamente contrafacute pentru cancer, diabet si hepatita, in depozite din Romania

In perioada anilor 2013-2014, 20 de firme specializate in activitați de depozitare si comercializare de medicamente din Romania au creat circuite fictive pentru introducerea in lanțul legal a unor medicamente contrafacute, cu valoare mare de piața utilizate in tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatita, diabet, procurate la negru de pe piața interna sau comunitara.

cancer

Apa si glucoza in loc de interferon

Exista suspiciunea ca medicamentele contrafacute au ajuns si la pacienti romani. Nu este prima data cand sunt descoperite astfel de nereguli. In anul 2013, interferon falsificat, folosit pentru tratarea hepatitelor, a mai fost descoperit in farmaciile romanesti. Seringile care in loc de interferon contineau apa si glucoza ajunse in atentia procurorilor au fost gasite in doua farmacii din Pitesti si una din  judetul Ialomita.

Opt persoane au fost retinute

De aceasta data, perchezițiile s-au desfasurat in Bucuresti si județele Ilfov, Buzau, Iasi, Ialomița, Arges si Olt. Polițistii au dus la audieri 10 persoane, dintre care opt au fost retinute.
„La data de 28 ianuarie, polițistii Direcției de Investigare a Criminalitații Economice din cadrul Inspectoratul General al Poliției Romane, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casație si Justiție, efectueaza 64 de percheziții la domiciliile unor persoane si sediile unor societați comerciale banuite de savarsirea infracțiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani”, informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Romane (IGPR).
De asemenea, s-a mai stabilit ca, prin intermediul societaților implicate, ar fi fost transferate sume importante de bani, aproximativ 5 milioane de euro, catre persoanele vizate din circuitul infracțional, banii astfel obținuți fiind reintrodusi in circuitul ilicit prin transferuri bancare si contracte de imprumut fictive. „Prin acest mecanism, atat in circuitul legal din Romania, cat si in alte state comunitare, ar fi fost introduse inclusiv medicamente falsificate din categoria celor comercializate de reprezentanții firmelor implicate”, precizeaza IGPR.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
29.01.2015 Nu sunt comentarii
Pe aceeasi tema:

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.