• en
  • fr
  • ro

Blog

La patru ani, Ilinca infrunta un “inamic” foarte puternic – leucemia

Ilinca are 4 ani. Prin august, mama ei a crezut ca a racit si a dus-o la doctor, pentru ca, in ciuda tratamentului obisnuit, copilul nu se simtea mai bine. In urma analizelor efectuate la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, micuta a fost trimisa la Institutul Clinic Fundeni, cu suspiciunea unei “boli de sange”. Aici a venit ca un fulger diagnosticul: leucemie acuta limfoblastica.

IMG_893161

Cu mama Ilincai am vorbit la doar cateva zile de la aflarea vestii. Fusese internata cu fiica ei intr-un salon din sectia de Hematologie a Institutului Clinic Fundeni, alaturi de alte patru mamici care aveau copiii in aceeasi situatie. Nu intelegea inca exact ce se intampla si incerca sa se adune. Notiunile referitoare la tratament erau inca foarte noi pentru ea. O mamica a corectat-o in momentul in care a confundat “cura de citostatice” cu “doza de citostatice” si i-a spus, cu dorinta sa o linisteasca: “In curand, nu o sa mai faci asemenea confuzii. O sa inveti aceste tratamente ca pe apa!” Cuvintele nu au avut, insa, deloc acest rol. “Eu nu vreau sa invat asta! Eu vreau ca Ilinca sa fie bine! Sa fie ca inainte!” Din pacate, pentru o vreme, nimic nu va mai fi la fel ca inainte.

IMG_892959
Ilinca mai are o sora de sapte ani si jumatate, care, cu siguranta, nu prea intelege situatia si motivele pentru care mama ei nu ii este alaturi. La randul ei, mamica Ilincai incearca “sa se tina tare” pentru fiicele ei, dar situatia este foarte dificila.

Deocamdata, Ilinca nu prea constientizeaza situatia. Se uita curioasa la branula pe care o are in mana si este sacaita de o foame teribila. A inceput cura de citostatice si, din cauza medicamentelor, are o pofta de mancare de nepotolit. Totusi, mamica ei a mai sesizat si o alta schimbare de comportament: fetita s-a inchis in ea si nu vorbeste cu nimeni.

Ilinca si mama ei sunt internate in prezent la Institutul Clinic Fundeni. Acesta este locul unde GDF SUEZ si Asociatia Daruieste Viata au investit intr-un nou laborator, care permite o diagnosticare foarte riguroasa a bolilor de acest gen. Cu ajutorul echipamentelor performante achizitionate, Ilinca si pacientii ca ea vor putea fi diagnosticati si monitorizati mult mai usor.

Foto credit: Razvan Mincu – voluntar „Daruiestie Viata”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
18.09.2014 Un comentariu
  • nicols 3.12.2014 at 21:06 / Răspunde

    Dumnezeu sa va ajute dvs. si tuturor copilasilor chinuiti cu bolile astea atat de numeroase in ultimii ani . Erau raritati pana acum cativa ani . Nu inteleg ce se intampla , dar singura arma la indemana oricui este credinta si rugaciunea la bunul Dumnezeu . Nu va pierdeti credinta si speranta .

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.