• en
  • fr
  • ro

Blog

Jurnal de Spital | PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

Jurnal de SPITAL

9 iulie 2018. Turnarea radierului plot I (fundație pe înțelesul nostru, al nespecialiștilor) a durat 12 ore, de la 4 PM la 4 AM.
600 mc de beton. 70 de betoniere.

Nu știu cum vi se pare vouă, dar noi nu ne-am imaginat vreodată că niște betoane și niște betoniere ne pot impresiona așa de tare 

 

Santier 9 iul 2018_3

SMS la 8864 cu mesajul SPITAL – 4 euro/lună

SMS la 8844 cu mesajul SPITAL – 2 euro/lună

Iunie 2018

Cu mare bucurie și emoție anunțăm că s-a turnat primul beton la fundația Spitalului „Dăruiește Viață”.

Spitalul DV_primul beton_2

Lucrările pe șantier nu au fost scutite de obstacole. Buldozerele au dat peste betoane, întârziind procesul de lucru, iar picamerele nu au putut lucra decât după-amiaza, întrucât vibrațiile afectau activitatea din blocul operator al Spitalului “Marie Curie”.

Acum am intrat în linie dreaptă pentru turnarea fundației, urmând ca pe timpul verii să privim cu mândrie cum se ridică, etaj după etaj, Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Martie 2018

În data de 30 martie, Asociația Dăruiește Viață a semnat contractul cu firma de construcție desemnată câștigătoare: Consola Grup.

IMG_0681

La începutul lunii martie, Comisia de Selecție (formată din reprezentanți ai sponsorilor, managerul de proiect – Laurent Pierredon, arhitecta Raluca Șoaită și voluntarul Asociației Dăruiește Viață – Stefan Poenaru) a selectat pentru licitația finală 4 dintre cele 9 oferte primite în luna februarie, pentru Spitalul Dăruiește Viață.

În data de 6 martie a avut loc deschiderea celor 4 oferte finale. Au rămas în cursă 2 ofertanți cu care se vor desfășura negocierile finale, pentru desemnarea constructorului Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Trimitere cereri de ofertă pentru structura spitalului

Înființare Comisie de evaluare oferte

Transparentizarea procesului de evaluare a ofertelor

 

Februarie 2018

Perioada 27 ianuarie – 16 februarie a fost alocată primirii ofertelor. Nouă companii au trimis oferte, în plic închis, la sediul asociației.

Toate plicurile au fost deschise în prezența membrilor comisiei, pe 19 februarie, h 10:00, la sediul Casei de avocatura Biris Goran SPARL, care ne oferă asistență și supervizare probono a întregului proces. S-a făcut o centralizare a ofertelor și s-au înregistrat într-un proces verbal, semnat de fiecare membru al comisiei.

intalnire 19 febr_1

Pentru documentarea proiectului și asigurarea întregii transparențe ne-am dorit ca întâlnirea comisiei să fie filmată. Membrii Comisiei de Selecție participanți la prima întâlnire au fost:

Domnul Gabriel Avasiloaei  – specialist desemnat de Mega Image

Doamnele Ioana Brătan și Roxana Ciupag – desemnate de Engie Romania

Domnul Anghel Ion Cristian – din partea Max Bet

Raluca Șoaită –arhitecta proiectului

Laurent Pierredon – project manager

Ștefan Poenaru – voluntar Asociația Dăruiește Viață

În prezența tuturor membrilor comisiei de specialiști, Dl Laurent Pierredon a deschis ofertele primite de la: Axa Invest SRL, Melsam, Seli Rom Construct SRL, Comico Oltenia SA, Strabag SRL, Emi International, Consola Grup, Conarg AG, DevBon.

În următoarea perioadă, membrii comisiei de specialiști vor proceda la studierea conținutului fiecărei oferte în vederea desemnării ofertelor finaliste, urmând a stabili apoi data următoarei reuniuni, ce va avea loc cu scopul selecției finale a ofertei câștigătoare.

Pentru luarea unei decizii optime în procesul de selecție a ofertelor și atribuire a contractelor, Comisia are la dispoziție atât proiectul Spitalului, cât și Caietul de Sarcini, urmând să aleagă care este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar, tehnic, precum și ca termen de execuție.

Pentru a  evita orice fel de conflict de interese, sponsorii care sunt posibili furnizori de lucrări/ servicii/ echipamente și doresc să transmită oferte comerciale pentru acest Proiect nu și-au putut desemna reprezentanți în Comisia de Selecție.

Acest demers de selecție a constructorului de către o comisie formată din specialiști are menirea de a asigura transparență și corectitudinea întregului proces și, mai ales, de a avea la final un proiect de calitate la prețuri corecte.

Ianuarie 2018

Asociația Dăruiește Viață a finalizat demolarea clădirilor vechi din curtea Spitalului de Copii „Marie Curie” din București pentru eliberarea terenului pe care va fi ridicată construcția Spitalului „Dăruiește Viață” și a început lucrările de deviere a traseelor de utilități. Faza construcției efective este prevăzută să demareze în luna martie, în funcție de condițiile meteo, cu realizarea lucrărilor de structură.

santier_3 (2)

santier_2

Pentru că ne dorim ca selecția companiilor care vor realiza lucrări sau vor furniza  echipamente/ servicii  pentru ridicarea Spitalului să se facă în cel mai transparent și corect mod cu putință, ne-am propus înființarea unei Comisii de Selecție, formate din reprezentanți de specialitate ai principalilor sponsori ai proiectului. Fiind vorba despre un proiect complex de construcție, membrii comisiei ar trebui să aibă cunoștințe în domeniul achizițiilor.

În ianuarie 2018, primii zece sponsori ai proiectului, selectați în funcție de valoarea sumei cu care au sponsorizat acest proiect, au primit invitația de a desemna un reprezentant al companiei, care să facă parte din Comisie și să participe efectiv la procesul de selecție a prestatorilor și furnizorilor.

Cererile de ofertă pentru structură au fost lansate către 13 companii de pe piața de profil.

Asociația Dăruiește Viață construiește PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Cum poți susține proiectul:

a. Redirecționează 2% din impozitul pe venit către Dăruiește Viață, până la 25 mai. Formularul se poate descărca direct de pe platforma noastră, trebuie completat cu datele personale, semnat și depus la sediul ANAF de care aparțineți. Adresele Administrațiilor Financiare le puteți găsi aici.

b. Donații online pe platforma noastră de strângere de fonduri, Bursa de Fericire

c. Transfer bancar în contul asociației

d. Donații prin SMS la 8844 cu mesajul SPITAL – 2 euro/lună și la 8864 cu mesajul SPITAL – 4 euro/lună

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
19.02.2018 Nu sunt comentarii
Pe aceeasi tema:

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.