• en
  • fr
  • ro

Blog

1235501_560569797337593_1106165550_n

Granturi de Training pentru tinerii oncologi, oferite prin European School of Oncology (ESO)

Centre de instruire clinică

Introducere

Unul dintre obiectivele principale în domeniul oncologiei rămâne reducerea variației rezultatelor la nivelul țărilor, precum și al regiunilor din fiecare țară. În cadrul Programului de burse clinice, European School of Oncology (ESO) recunoaște că atât observarea, cât și studiul practic la patul pacientului, în echipe multidisciplinare, sunt componente esențiale ale educației și instruirii în domeniul oncologiei. Din acest motiv, ESO oferă programe de instruire structurate, ce au loc în mai multe centre de excelență. Prin intermediul programului pentru centre de instruire clinică, ESO intenționează să-și completeze oferta educațională existentă, oferindu-le tinerilor oncologi ai viitorului ocazia să petreacă o perioadă de timp într-un mediu clinic proiectat special pentru a răspunde propriilor nevoi și pentru a încuraja mobilitatea în cadrul Uniunii Europene și a diferitelor țări.

Mai multe instituții reputabile au aderat la acest scop și vor oferi Centre de instruire clinică (Clinical Training Centres) pentru a ne ajuta să ne îndeplinim obiectivul. Dați clic pe numele unui centru pentru a vedea programele oferite:

Spitalul Universitar St. Vincent’s, Dublin, Irlanda, în cadrul Universităţii din Dublin; Institutul Gustave Roussy, Villejuif, Franța, în cadrul Universității Paris-Sud; Institutul Oncologic din Elveția de Sud, Bellinzona, Elveția; Institutul European de Oncologie, Milano, Italia; The Royal Marsden, NHS Foundation Trust, Londra, Regatul Unit; Centrul Comprehensiv pentru Tratarea Cancerului Ulm, Ulm, Germania; Centrul Clinic Champalimaud (CCC), Lisabona, Portugalia

La sfârșitul perioadei de studiu, candidații vor deține mai multe cunoștințe în specialitatea aleasă și vor înțelege mai bine toate problemele implicate de conducerea unui departament oncologic de succes, incluzând aici problem precum Auditul și Controlul calității. Numărul de burse de studiu este limitat, astfel că doar medicii care s-au specializat în ultimii cinci ani sau care iși vor încheia specializarea înainte de începutul perioadei de studiu sunt eligibili pentru o bursă. În plus, mai multe locuri sunt rezervate pentru medicii din țările arabe, iar câteva vor fi acordate medicilor din America Latină care au participat la un Masterclass ESO din regiune.

Programul educațional structurat

Iată câteva dintre experiențele educaționale directe aflate la dispoziția candidaților admiși. Acestea sunt împărțite în activități clinice comune tuturor tipurilor de cancer și activități specifice anumitor tipuri de cancer sau specialități.

Experiență generală

Deveniți un membru integrat al echipei oncologice în care sunteți repartizat.

Participați la ședințe săptămânale, ședințe multidisciplinare, conferințe de radiologie, patologie sau cercetare.

Desfășurați activități în policlinica ambulatorie (aproximativ de trei ori pe săptămână).

Participați la întâlnirile oncologice locale/regionale/naționale care au loc pe perioada vizitei dvs.

Experiențe specifice specializării sau bolii

Pe lângă cele menționate mai sus, participantul va fi expus activității clinice caracteristice specializării și mediului în care se află. Astfel, fiecare candidat va avea un program creat special pentru nevoile sale educaționale, care va fi diferit pentru specialiștii în chirurgie oncologică, oncologie medicală și radiooncologie. Exemplele specifice includ participarea la sesiuni de operații pentru chirurgii oncologi, simulări și alte activități pentru radiooncologi și planificarea regimurilor terapeutice pentru oncologia medicală.

Se va discuta cu fiecare candidat proporția de activități care ar corespunde nevoilor sale particulare. Cu toate acestea, este important ca fiecare să participe la activități din diverse specialități; de aceea, de exemplu, un chirurg oncolog va lua contact și cu serviciile de radioterapie sau de oncologie medicală. Programul Clinical Training Centres 2017 va fi susținut de un fond de la European School of Oncology și de o bursă educațională de la Merck KGaA, Darmstadt, Germania. Pentru a afla mai multe despre procesul de înscriere, faceți clic aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
10.03.2017 Nu sunt comentarii

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.