• en
  • fr
  • ro

Status proiecte

ENGIE Romania doteaza institutiile medicale publice din Romania cu echipamente medicale vitale pentru pacienti

ENGIE Romania continua in anul 2016 programul de imbunatatire a sistemului medical ,,Energie pentru o sansa la viata’’ dotand institutii medicale publice din Romania cu aparate de ventilatie invaziva si non-invaziva, vitale pentru pacientii spitalizati.

s1
Asociatia Daruieste Viata a identificat, la inceputul anului 2016, problema deficitului de echipamente medicale vitale, in special a celor din sectiile de ATI, existent la nivelul institutiilor medicale publice din Romania si situatia delicata cu care se confrunta cadrele medicale in absenta acestor echipamente. Conform unei statistici a Societatii Romane de Anestezie Terapie Intensiva realizate la inceputul anului 2016, necesarul de aparate de ventilatie mecanica pentru cele 65 de spitale publice luate in considerare in analiza era de circa 632 de bucati.

Pentru a raspunde acestei nevoi, Asociatia Daruieste Viata si ENGIE Romania au demarat proiectul de dotare cu 11 aparate de ventilatie non-invaziva si 3 aparate de ventilatie invaziva a urmatoarelor institutii publice medicale: Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanta, Spitalul Clinic de Copii Brasov, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”. Toate aceste spitale publice au un rol esential in tratarea bolilor respiratorii sau a pacientilor aflati in stare grava, sunt centre medicale regionale de referinta, care insa erau dotate cu un numar insuficient de echipamente sau cu aparate cu durata de viata depasita. Spre exemplu, sectia ATI din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” dispunea doar de 2 aparate de ventilatie mecanica non-invaziva, insuficiente pentru a face fata numarului de aproape 2000 de pacienti care trec pragul spitalului anual, in ciuda faptului ca sectia de terapie intensiva respiratorie reprezinta singura optiune din zona capitalei si deseori din intreaga tara.
Investitia totala a ENGIE Romania in proiect se cifreaza la circa 200.000 de euro.

,,O parte din misiunea noastra este sa sustinem activ comunitatile din care facem parte, lucru pe care il realizam si prin proiectele de responsabilitate sociala. Am inceput sa investim in domeniul sanatatii in anul 2013, odata cu lansarea programului ,,Energie pentru o sansa la viata’’, iar acum finalizam cel de-al treilea proiect de dotare cu aparate de ventilatie a unor centre medicale de importanta majora pentru Bucuresti si anumite regiuni din tara. Ne bucuram ca putem veni astfel in sprijinul pacientilor’’, a declarat Eric Stab, Presedinte Director General ENGIE Romania.

,,Donarea acestor aparate de ventilatie mecanica este mai mult decat necesara, in conditiile in care pacientii diagnosticati cu neoplasm pulmonar, cei care necesita chirurgie toracica sau masuri paleative si care dezvolta insuficienta respiratorie, reprezinta o categorie importanta ca numar dintre cei tratati la Terapie Intensiva Respiratorie”, a declarat Dr. Popescu Georgeta, Manager Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Bucuresti.

“Problema acuta a lipsei aparatelor de ventilatie a iesit la suprafata acum un an, cand a avut loc tragedia de la Colectiv. Aceste tipuri de dotari sunt vitale in toate spitalele din Romania care trateaza urgente medicale dar si boli pulmonare. Nu puteam astepta inca o tragedie pentru a lua masuri”, a spus Carmen Uscatu, Presedinta Asociatiei Daruieste Viata.

 

Despre Energie pentru o sansa la viata:
Programul ,,Energie pentru o sansa la viata’’ a fost lansat de ENGIE Romania in anul 2013 si vizeaza imbunatatirea sistemului medical romanesc in cadrul institutiilor medicale publice, avand ca directie de actiune modernizarea unor centre de excelenta profesionale si dotarea cu aparatura medicala de inalta performanta. In editia 2013 a programului a fost implementat primul proiect de modernizare si dotare cu echipamente medicale performante a Centrului de Hematologie si Transplant Medular din cadrul Institutului Clinic Fundeni, printr-o investitie de 375.000 de euro. In editia 2014 a fost lansat proiectul de deschidere a unei noi sali de operatie in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, cu o investitie de 235.000 de euro din partea ENGIE Romania.

*****
Asociatia Daruieste Viata
Asociatia Daruieste Viata sustine copiii si adultii bolnavi de cancer. Modernizeaza si doteaza spitale, informeaza si consiliaza pacienti, deruleaza proiecte de advocacy. A investit, alaturi de partenerii sai, in spitalele din Bucuresti, la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgenta Elias, in Timisoara, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii, Louis Turcanu si in Brasov la Spitalul Clinic de Copii. A modificat o lege si a determinat infiintarea Subprogramului de diagnosticare a leucemiilor. Bursa de fericire este platforma online de strangere de fonduri a asociatiei Daruieste Viata.

www.daruiesteviata.ro        www.bursadefericire.ro

 

ENGIE Romania
Grupul ENGIE este prezent in Romania in trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate si servicii energetice.ENGIE Romania este principala filiala a Grupului in Romania si detine companiile Distrigaz Sud Retele, ENGIE Servicii, Alizeu Eolian si Braila Winds. Compania activeaza in urmatoarele domenii de activitate: distributie si furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalatiile de gaze naturale si centrale termice si productie de electricitate. ENGIE Romania si filialele sale deservesc un portofoliu de 1,6 milioane de clienti, opereaza o retea de 18.500 km, detin doua parcuri eoliene cu o capacitate totala de 100 MW si au aproximativ 3.450 de angajati.
Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate sociala a ENGIE Romania, platforma care reuneste proiectele de implicare in comunitate ale companiei.

www.energiepentrufaptebune.ro
www.engie.ro
Facebook – https://www.facebook.com/energiepentrufaptebune/

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
26.10.2016 Nu sunt comentarii
Pe aceeasi tema:

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.