• en
  • fr
  • ro

Blog

Donatorii întreabă – Dăruiește Viață răspunde

Vrem o comunicare constantă cu susținătorii noștri privind stadiul construcției Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România și stăm la dispoziție cu informații. Mai jos puteți găsi întrebările comune primite de la mulți donatori, precum și răspunsurile noastre. Vom completa constant această rubrică în baza întrebărilor ce se vor adăuga.

exterior 2

  • Cine va administra Spitalul Dăruiește Viață? Va fi de stat/privat/mixt?

După finalizarea proiectului, Spitalul Dăruiește Viață va fi donat statului, va intra în managementul Spitalului de Copii Marie Curie și respectiv în contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru ca șansa la cele mai bune condiții de tratament să fie oferită cât mai multor copii bolnavi de cancer.

Dar, ca și la celelalte proiecte realizate de Asociația Dăruiește Viață (modernizarea întregii clinici de oncologie Louis Țurcanu din Timișoara, modernizarea secției de oncologie de la Spitalul de Copii Brașov etc), vom monitoriza activitatea Spitalului și ne vom asigura de buna funcționare a lui.

  • Cum vor avea acces pacienții? Doar în baza asigurării sociale? Sau vor fi și alte taxe?

Toți copiii pacienți vor avea acces gratuit la tratamentul decontat de CNAS.

  • Cum va fi selecționat personalul? Vor fi plătiți doar de la stat sau și de la privat?

Personalul va fi selectat în baza concursurilor de ocupare a posturilor disponibile, conform procedurilor de selecție a personalului medical. Ei vor fi plătiți în baza contractului cu spitalul.

Va fi un spital construit la standarde occidentale și gândit să funcționeze la standarde occidentale, pozitionând pacientul în centrul sistemului medical. În plan sunt traininguri pentru medici și asistente, cursuri de comunicare medic-pacient, implementarea unor proceduri de lucru, astfel încât, pacientul să fie ghidat pe tot parcursul tratamentului.

  • De unde luăm personal pentru spital, cine va plăti salariile personalului, cine va plăti pentru întreținerea lui?

Spitalul Dăruiește Viață va fi administrat de managementul Spitalului Marie Curie, personalul medical existent pe departementul Onco-pediatrie va găsi în noul spital condițiile necesare pentru a trata copiii bolnavi de cancer, iar pentru posturile disponibile se va organiza concurs, așa cum se procedează în toate spitalele. Cadrele medicale de la Chirurgie, Neurochirurgie și ATI din Spitalului Marie Curie vor beneficia de secții noi și un nou bloc operator, cu 8 săli de operație, în spitalul construit de Dăruiește Viață.

În Spitalul Marie Curie se tratează pacienți cu patologie gravă și foarte gravă din București (46%) și toată țara (54%). Anual se înregistrează peste 20.000 de internări în spitalizare continuă, dintre care peste 1.000 de internări la oncologie și peste 3.000 la chirurgie.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
22.10.2018 Nu sunt comentarii
Pe aceeasi tema:

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.