DESPRE NOI / Cine suntem, ce facem si de ce facem

desprenoi

Suntem Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu si Bianca Voinescu si in 2012 am fondat Asociatia DARUIESTE VIATA cu scopul de a ne continua, intr-un mod profesional, misiunea inceputa in regim de voluntariat, dedicandu-ne cu precadere identificarii de solutii care sa creasca sansele la VIATA ale bolnavilor de cancer din Romania.

Inca din 2009, alaturi de noi este Paula Herlo care ne-a sustinut in toate demersurile si campaniile noastre. In prezent, ea este Presedinte Onorific al asociatiei.

In 2013, alaturi de Ogilvy am creat Bursa de Fericire – prima platforma online de strangere de fonduri care transparentizeaza investitiile companiilor sau persoanelor fizice, in proiectele pentru dotarea si modernizarea centrelor oncologice din Romania. In 2013, am reusit sa strangem peste 1 milion de EURO, bani care vor fi investiti in dotarea si modernizarea centrelor oncologice din Romania.

In prezent, ne dedicam cu precadere:
• modernizarii si dotarii clinicilor din Romania, astfel incat un numar cat mai mare de pacienti sa poata beneficia de tratament la standarde europene;
• modificarilor legislative menite sa ofere pacientilor dreptul la viata.

Sprijinim, cu ajutorul voluntarilor nostri, toti pacientii care ne solicita ajutor pentru a obtine dreptul la tratament in tara sau in strainatate, a doua opinie medicala etc. (ne puteti contacta pe info@daruiesteviata.ro), insa nu dispunem de resurse pentru a desfasura proiecte de strangere de fonduri destinate cazurilor individuale.

Noi suntem cele care am coordonat si implementat proiectele desfasurate in regim de voluntariat in Asociatia Salveaza Vieti in perioada 2009 – 2012.

Un bilant sumar al faptelor adunate in acesti patru ani:
am schimbat o lege nedreapta, prin care bolnavii ce aveau nevoie de tratament in strainatate erau condamnati sa astepte luni de zile un raspuns de la autoritati, timp in care multi se stingeau;
am creat primul Centru de excelenta in tratarea si diagnosticarea cancerului la copii, din Romania, indispensabil diagnosticarii corecte si la timp a cancerului la copii si adulti;
am triplat capacitatea de transplant a Romaniei, de la 8 camere sterile, cate existau in 2009, la 26 functionale astazi;
am marit capacitatea sectiei de neonatologie a Maternitatii Polizu, principalul centru de ingrijire a prematurilor din Romania, prin achizitia de aparatura performanta si incubatoare.

Ce spun altii despre noi