• en
  • fr
  • ro

Blog

Daruieste viata copiilor bolnavi de cancer

daruieste viata si profi

Profi a desfasurat campania “Impreuna cu tine, Profi salveaza destine” in perioada 1 iulie – 30 noiembrie 2014, prin care sprijina sase proiecte de sanatate propuse de catre ONG-uri, finantand proiectul castigator cu suma de 1.000.000 lei. Printre proiectele selectate s-a numarat si „Daruieste viata bolnavilor de cancer”, al asociatiei noastre, care a fost desemnat marele castigator al acestei campanii.

Votarea proiectelor s-a realizat la infochioscurile amplasate in magazinele Profi, prin scanarea codului de bare al bonului fiscal corespunzator oricaror cumparaturi realizate. Clasamentul s-a intocmit in baza tuturor punctelor acumulate de un proiect la nivel national.

Cu banii obtinuti din castigarea premiului I, vom construi doua camere sterile si doua saloane curate in centrul regional in care vom avea cei mai multi sustinatori printre clientii Profi.

In Romania, 1 din 2 COPII BOLNAVI DE CANCER MOARE. In Europa 90%, TRAIESC.

O camera sterila asigura accesul anual a 30 de copii cu forme severe de cancer, care necesita izolare. O astfel de investitie “raporteaza” rezultate cel putin 10 ani de la momentul inaugurarii, astfel ca in 2 camere sterile vor putea fi tratati corect 600 de copii, iar camerele curate asigura conditii de tratament pentru 1.200 de copii.

Infectiile, cea mai frecventa cauza de deces la pacientii cu cancer din Romania, sunt cauzate de conditiile precare de spitalizare si tratament. Izolarea acestora in camere sterile sau in saloane de maximum 2 persoane, construite conform standardelor internationale, este una dintre metodele cele mai eficiente de a limita complicatiile cauzate de infectii. In prezent, majoritatea centrelor de oncopediatrie din tara trateaza copiii bolnavi de cancer in saloane cu cate 10 pacienti, cu toalete la comun, care sunt adevarate focare de infectie.

Cu sprijinul unor oameni deosebiti, Paula Herlo, Tudor Chirila, Simona Tache, Av Gabriel Biris, Alex Dima, in perioada 2009-2013 am strans peste 3.500.000 euro, bani cu care am dotat cu aparatura performanta laboratoarele de diagnosticare a cancerului, din spitale si am triplat numarul camerelor sterile din Romania. Daca in 2009 existau 8 camere sterile, acum, datorita proiectelor noastre, exista 28 astfel de camere in patru mari centre: patru la Timisoara – Spitalul ”Louis Turcanu”, in Bucuresti sunt 17 la Institutul Clinic Fundeni si cinci la Spitalul Universitar de Urgenta, iar la Targu Mures doua camere, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta.

Rezultatele obtinute in aceste centre sunt incurajatoare, astfel ca ne-am propus extinderea proiectului prin construirea de camera sterile si saloane curate in toate centrele oncologice regionale. Acest lucru va permite un tratament in conditii de siguranta si sanse la viata pentru copiii bolnavi de cancer din intreaga tara.

Centrele regionale vizate sunt: Craiova, Targu Mures, Cluj, Bucuresti, Iasi.

Un vot poate aduce o sansa in plus la viata copiilor bolnavi de cancer.

DARUIESTE VIATA. INVESTESTE IN FERICIRE.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
9.07.2014 Nu sunt comentarii

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.