• en
  • fr
  • ro

Blog

Dă mai departe!

Dragi copii,

Bun venit (din nou) la școală! Cum a fost în vacanță? Ce cărți ați citit?

Există o carte care credem că v-ar plăcea. Se numește Dă mai departe și este scrisă de Catherine Ryan Hyde, o scriitoare americană. E povestea unui copil ca voi. Îl cheamă Trevor. Are 12 ani. Nu are frați și este crescut doar de mama lui.

Într-o zi, la școală, profesorul de Științe sociale le dă o temă lui Trevor și colegilor săi: să găsească o idee care schimbă lumea în bine. Și să o pună în aplicare.

Profesorul dăduse an de an tema cu pricina, dar ideile spectaculoase pe care le aștepta nu au apărut niciodată. Până când îl întâlnește pe Trevor. Băiatul se gândește să creeze o ,,rețea” a binelui, în care o favoare primită se răsplătește dând mai departe o mână de ajutor – altora. Un om ajută trei oameni diferiți. Fiecare dintre aceștia face un bine altor trei semeni. Și tot așa.

Încet, încet, cei din jur intră în jocul lui Trevor și lumea începe să se schimbe.

Pare nerealist???

Posibil.

DAR, cu siguranță, nu pentru mulți dintre voi.

Căci voi înșivă ați arătat tuturor cum binele se propagă în lume.

Am aflat de minunatul vostru Târg de Paști – un eveniment al școlii voastre și al întregului oraș. Am aflat și că banii pe care îi strângeți cu această ocazie sunt donați, ajungând la cei care au nevoie de-un astfel de sprijin.

Anul acesta, am avut onoarea de a deveni primitorii darului vostru. Noi, Asociația Dăruiește Viață, îi vom folosi pentru construirea  a două camere sterile în Cluj, la Spitalul Clinic pentru Copii.

Vă mulțumim, copii! Vă mulțumim dragi susținători ai acestui proiect admirabil.

Dragi învățători, dragi părinți, vă mulțumim că îi învățați pe cei mici ce este grija, încrederea, credința, dragostea, bunătatea.

Darul unor copii pentru alți copii prețuiește mai mult decât aurul. E aducător de speranță. Datorită vouă știm că măcar într-o parte de lume există oameni care duc mai departe valori care țin de însăși esența umanității noastre.

Cu recunoștință,

Echipa Dăruiește Viață

maria2

De șapte ani de zile, în joia de dinaintea Duminicii Floriilor, învățătorii și elevii de la Școala Gimnazială Silvania din Șimleu Silvaniei organizează un târg cu lucruri făcute de copii. Banii strânși sunt donați. Anul acesta, organizatorii târgului au decis ca fondurile strânse să ajungă la Asociația Dăruiește Viață, pentru proiectul de construire a două camere sterile în Cluj, la Spitalul Clinic pentru Copii. E vorba de 15 000 de lei.

21167321_1573444756008924_867360595946674070_o

Un gest impresionant și emoționant!

UNTOLD și Bursa de Fericire vor construi primele două camere sterile din Cluj-Napoca, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, pentru a asigura pacienților tratamentul corespunzător în cazul leucemiilor și a altor tipuri de cancer.

21167910_770920339776824_770210416459326573_o

Cei care doresc să se alăture proiectului pot dona în contul bancar al Asociației Dăruiește Viață: RO90INGB0000999903330756, deschis la ING Bank România, până la data de 31 martie 2018.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
11.09.2017 Nu sunt comentarii
Pe aceeasi tema:

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.