• en
  • fr
  • ro

Blog

Cancerul se hraneste cu zahar – adevar sau provocare (stiintifica)

„Zahar” este un termen generic care include mai multe molecule, printre care glucoza si fructoza, zaharuri simple din plante. Zaharul alb pe care il consumam in general se numeste sucroza si este alcatuit din cele doua substante mentionate mai sus. Toate tipurile de zahar sunt de fapt carbohidrati, molecule care sunt descompuse in sistemul digestiv, apoi absorbite in sange si transformate in energia necesara vietii.

stop-zahar1

Toate celulele corpului omenesc utilizeaza glucoza pentru a produce energie, indiferent daca sunt canceroase sau nu. Celulele tumorale cresc de obicei foarte repede comparativ cu cele normale si, prin urmare, au nevoie de mai mult combustibil, dar asta nu inseamna ca doar zaharul le hraneste, spre deosebire de toate celelalte tipuri de carbohidrati. Organismul nostru nu selecteaza celulele care primesc fiecare tip de combustibil, ci converteste practic toti carbohidratii consumati in glucoza, fructoza si alte zaharuri simple, care ajung la tesuturi atunci cand acestea au nevoie de energie.

In plus, nu exista studii stiintifice care sa demonstreze ca un consum ridicat de zahar agraveaza bolile canceroase sau, pe de alta parte, ca eliminarea acestuia din alimentatie va vindeca sau va ameliora afectiunea.

Desigur, este intotdeauna o idee buna sa limitam cantitatea de zahar consumata, pentru a evita diabetul, dezechilibrele alimentare si cresterea excesiva in greutate, dar alegerea unei diete trebuie sa se bazeze pe realitati stiintifice si nutritionale. Fie ca este vorba de bolnavi de cancer sau de persoane sanatoase, aceleasi sfaturi vechi se aplica: fructele, legumele, fibrele, carnea alba si pestele sunt bune, in vreme ce excesul de sare, zahar, grasimi, alcool si carne rosie sau procesata este contraindicat.

Sursa: http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2014/03/24/dont-believe-the-hype-10-persistent-cancer-myths-debunked/

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
19.01.2016 Nu sunt comentarii

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.