Valentin și prima pereche de cercei a fetiței lui: o donație pentru #NoiFacemUnSpital

Valentin și prima pereche de cercei a fetiței lui: o donație pentru #NoiFacemUnSpital

6 noi 2023 | 2 min
Motivul meu

Valentin donează pentru #NoiFacemUnSpital de șase ani, iar prima donație a venit exact în ziua în care am prezentat macheta Spitalului și am anunțat începerea lucrărilor. Din 2017 și până acum, a donat în total de 68 de ori. Mulțumim, Valentin, pentru că ai avut încredere în #Noi încă de la început.

Una dintre ultimele donații a avut o însemnătate aparte: Valentin a ales de pe Raftul de Fericire prima pereche de cercei a fetiței lui. Mai precis, acești cercei pentru copii, creați în exclusivitate pentru Dăruiește Viață. Fondurile se transformă în donații pentru Spital.

 

1J8A6776.jpg

 

Întotdeauna prețuiesc mai mult un obiect dacă are o simbolistică”, ne-a explicat el. „S-ar putea ca o fetiță să nu uite niciodată prima ei pereche de cercei, iar când am văzut cerceii aceia pe site-ul vostru am știut că e greu să depășești simbolistica unui obiect care contribuie la salvarea unor vieți.

 

Un cadou de pe Raftul de Fericire, o dorință pentru viitor

Pentru Valentin, un cadou de pe Raftul de Fericire, așa cum numim secțiunea noastră de Cadouri, este strâns legat de fericire, pentru că toate lucrurile bune în viață vin la pachet cu această stare: „Nu pot să îmi doresc nimic mai mult pentru copiii mei decât să fie fericiți. Nu îmi vine nimic în minte care să fie mai important decât fericirea.

 

Screenshot_2023-10-19-13-16-45-764_com.miui.gallery.jpg

 

De aceea, el dorește să le transmită și copiilor săi dorința de a contribui la o lume mai bună. „Implicarea mea e doar din dorința de a contribui la îmbunătățirea șanselor de supraviețuire a celor care nu au nicio vină, de a pune mâna și a face ceva pentru comunitate. Nu mă refer neapărat la bani, poate să fie și o mașină băgată în parcare in loc să fie oprită pe trotuar, problemă cu care încă mă confrunt în plimbările cu copiii pe stradă.

 

Donații de sânge și șanse la viață pentru pacienți

Valentin donează sânge regulat și, mergând un pas mai departe, s-a înscris și în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice pentru a ajuta la salvarea celor care au o formă de cancer de sânge.

Acum, cu această experiență în spate, se întreabă cum ar fi „dacă toată lumea ar dona sânge pentru ca mai apoi să doneze suma primită către #NoiFacemUnSpital. Trei donări de sânge pot, în același timp, salva nouă oameni în spitalele din România, pot ajuta nenumărați copii bolnavi de cancer sau ne pot completa garderoba cu un tricou cu semnificație aparte de pe Raftul de fericire. E atât de ușor.

 

Implicarea este un gest accesibil tuturor

Valentin a ales să se implice în proiectul #NoiFacemUnSpital, pentru că scopul era cel mai ambițios despre care auzise vreodată. „Nu puteam să nu apreciez asta”, ne-a mărturisit el. Și consideră că oricine se poate implica, fiecare cu câte o contribuție, oricât de mică, pentru a schimba din temelii societatea în care trăim.  

 

Mulțumim, Valentin, pentru că îți pasă, te implici și vrei să construiești un viitor mai bun atât pentru copiii tăi, cât și pentru pacienții din România. Suntem siguri că fetița ta se va bucura nespus de prima ei pereche de cercei, care a însemnat și o cărămidă la primul Spital de Copii, ridicat de la zero din inimile generoase ale unor oameni ca tine.

 

Articol scris cu sprijinul voluntarei noastre, Sandra Popescu. Mulțumim.


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni