O nouă echipă de specialiști pentru un nou Spital

O nouă echipă de specialiști pentru un nou Spital

19 ian 2024 | 2 min
Oamenii Spitalului

Unul dintre lucrurile la care ținem cel mai mult în noul Spital este să le oferim copiilor diagnosticați cu cancer și alte boli grave îngrijiri complete, la standarde europene. Pentru aceasta, am încheiat parteneriate cu spitale din străinătate, unul dintre ele fiind și centrul Prinses Máxima din Utrecht, care ne oferă sprijin în ce privește specializarea și perfecționarea personalului medical.

În perioada 7-13 ianuarie 2024, Dăruiește Viață a facilitat deplasarea la Utrecht a nou-formatei echipe de neurooncologie de la „Marie Curie”, alcătuite din oncolog, neurochirurg, radioterapeut, neurolog, radiolog, anatomopatolog și endocrinolog.

 

Echipa de neurooncologie_2.JPG

 

În cadrul acestei vizite, medicii au putut observa modul de organizare și funcționare a centrului și au stat de vorbă cu medici din toate specialitățile implicate în îngrijirea unui pacient diagnosticat cu tumoră cerebrală, de la diagnostic până la monitorizarea efectelor pe termen lung, terapie de suport sau îngrijire paliativă. Ei au putut vedea dotările unui laborator ce deservește nu doar spitalul, ci și centrul de cercetare asociat și au stabilit un contact direct cu omologii lor, pentru a pune bazele unei colaborări continue între cele două centre.

În plus, au participat la întâlniri multidisciplinare, urmând ca, pe viitor, în cadrul comisiilor de experți de la Prinses Máxima să poată fi discutate și cazuri tratate în cadrul spitalului „Marie S. Curie”.

 

 Echipa de neurooncologie_3.JPG

 

Ne dorim ca pacientul pediatric neurooncologic să poată beneficia și în România de diagnostic de înaltă performanță, tratament pluridisciplinar integrat în cadrul unei singure unități sanitare, iar colaborarea cu cel mai mare centru de oncologie pediatrică din Europa ne dă nu doar speranță, dar și încredere că pe viitor acest lucru va fi posibil la nivel înalt”, ne spune dr. Ramona Cirț, oncolog.

 

Împreună, #Noi am făcut un spital, iar acum facem un campus medical. Dincolo de clădiri, investim în oameni, în trainingul cadrelor medicale, în parteneriate internaționale. Facem echipă pentru ca micuții pacienți să primească cea mai bună îngrijire medicală.

Continuă să te implici. Donează.

 

Au consemnat: dr. Ramona Cirț și Raluca Chifu


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni