Mihaly și Lavinia, soția lui, au donat mărturiile de nuntă pentru #NoiFacemUnSpital

Mihaly și Lavinia, soția lui, au donat mărturiile de nuntă pentru #NoiFacemUnSpital

7 iun 2023 | 3 min
Motivul meu

Mihaly are 35 de ani și este inginer automatist. Prietenii ar spune despre el că este o persoană prea calculată și serioasă, iar el își asumă această caracterizare. “Sunt un om al faptelor, nu al cuvintelor”, adaugă Mihaly. Ca atare, preferă să-și lase acțiunile să vorbească pentru el, inclusiv atunci când vine vorba de donații.

Am fost plecat pe proiecte externe în străinătate și acolo am observat cum își calculează oamenii bugetele și își includ donațiile în bugetele lunare.” - Mihaly Veress

Astfel că acum are câteva cauze pentru care face donații recurente. Iar la momentul nunții, atât el, cât și soția lui au știut de la început că vor să doneze suma de bani alocată mărturiilor.

Să dăm înapoi comunității

De la tatăl său, Mihaly a învățat că niciodată nu trebuie să te crezi mai presus decât alții și că vei avea mereu de învățat de la absolut orice om îți iese în cale. Această lecție i-a ghidat principiile în viață și l-a facut mai conștient de cei de lângă el, gata să își ofere ajutorul atunci când poate să o facă.

Așa că acum am și eu un motto în viață, și anume acela că toată lumea merită respectul indiferent de situație sau stare socială. Dacă tot am avut noroc în viață și mă simt împlinit, vreau să găsesc un mod de a dărui înapoi comunității.” - Mihaly Veress

Certificatele de acționar sunt generate automat

După ce a făcut o listă de cauze relevante pentru ei, Mihaly a ales #NoiFacemUnSpital și datorită ușurinței de a realiza mărturiile: plata se face online, iar certificatul de acționar se generează automat cu numele personalizate, fără să fie nevoie de implicarea unui terț.

Am printat apoi fotografia să mă asigur că are o calitate bună și am ajuns la concluzia că este varianta cea mai ușoară, fără să dau bătăi de cap nimănui.

 

20230526_133510.jpg

 

Invitații au apreciat originalitatea

Pentru că a fost un eveniment restrâns, el și soția lui au dorit ca orice cost salvat să fie dăruit pentru o cauză nobilă, așa încât donația a reprezentat aproximativ 10% din totalul cheltuielilor de nuntă. Iar gestul a fost primit cu aplauze: Mihaly a ținut un discurs prin care le-a explicat invitaților ce se găsește în plicurile de mărturii și cu toții au fost impresionați de idee.

Trăim într-o țară în care privatul trebuie să facă lucruri care nu ar trebui să fie în sarcinile noastre sociale, să spunem. Toți sperăm că nu vom ajunge să ne confruntăm cu greul, dar nu se știe niciodată, așa că ar fi bine să ne pregătim noi singuri soarta prin crearea unor posibilități de contracarare.” - Mihaly Veress

O idee care se poate rostogoli

Și nu doar nuntașii, ci toată lumea cu care a vorbit despre această formă de donație a primit cu încântare ideea. “Le-am zis ce am făcut și li s-a părut inedit. Cred, judecând după reacții, că mai multe persoane ar putea considera treaba asta”, ne-a spus el. De aceea, Mihaly a acceptat să împărtășească cu noi gestul său și să vorbească despre el, în speranța că împreună îi putem încuraja și pe alții să considere Certificatele de Dăruitor când aleg mărturiile evenimentelor pe care le organizează.

 

Mihaly Veress este unul dintre cei care pot spune că fac un Spital. Împreună schimbăm radical felul în care se oferă îngrijire medicală în România. Dăruiește șanse și speranțe. Donează.

 

Articol scris de Sandra Popescu, voluntara noastră. Mulțumim pentru implicare.

Credit foto: Mircea Turdean


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni