Luiza: „Adevărata bogăție constă în ce dai mai departe, nu în ce pui deoparte”

Luiza: „Adevărata bogăție constă în ce dai mai departe, nu în ce pui deoparte”

11 aug 2023 | 2 min
Motivul meu

Găsim în Dăruitorii noștri o sursă infinită de emoție, inspirație și motivație. Povești de viață care ne impresionează și care ne fac să mergem înainte.

Așa e și povestea Luizei, care și-a făcut o campanie de strângere de fonduri pentru #NoiFacemUnSpital cu ocazia aniversării de 30 de ani.
 

image0.png


Când avea 9 ani, mama ei a fost diagnosticată cu cancer mamar

Motivele pentru care Luiza a ales să se implice în proiectul Dăruiește Viață sunt strâns legate de experiențele personale, care merg departe în timp, până în copilăria ei.

Când aveam 9 ani, mama mea a fost diagnosticată cu cancer mamar. Trăiește și astăzi datorită unor medici extraordinari.

La vremea aceea, Luiza și-a promis că va ajuta oamenii așa cum acei doctori au ajutat-o pe mama ei. Și s-a ținut de promisiune. Acum este medic rezident ORL în ultimul an de pregătire și a avut șansa de o avea alături pe mama ei în fiecare etapă, fotografia de mai jos fiind de la absolvirea facultății.


image0 copy.jpeg


Ca medic, Luiza își dorește condiții bune de lucru în România

Luiza a avut câteva experiențe de lucru la spitale din străinătate (SUA, UK, Spania), a putut să vadă diferența și să-și dorească o schimbare și în România.

Mi-am dat seama că, indiferent cât de bine pregătit ești ca medic, dacă nu ai un mediu optim în care să îți desfășori activitatea și dacă nu ai aparatura necesară, totul e degeaba. Rămâi cu frustrarea că știi ce e cel mai bine de făcut pentru pacientul tău, dar nu ai cum sau cu ce.

De ce a ales să-și doneze ziua de naștere?

În loc de cadourile de ziua ei, Luiza și-a invitat prietenii să doneze în campania de fundraising creată pe site-ul nostru. Vrea să contribuie la echiparea Spitalului de Copii și să-l vadă funcțional cât mai curând posibil.

Am ales Dăruiește Viață, pentru că voi ați făcut atât de mult și de palpabil într-un timp atât de scurt. Pentru că îmi doresc să lucrez în România în condiții ca în Vest și vreau să pun umărul la treabă, măcar puțin.

Și un ultim gând plin de recunoștință

Cred cu tărie că adevărata bogăție constă în ce dai mai departe, nu în ce pui deoparte. Aleg să dau mai departe din tot binele pe care l-am primit și eu, și mama.
 

Luiza, mulțumim că ai împărtășit povestea voastră cu noi. Împreună, #NoiFacemUnSpital. Un Spital în care medicii să aibă toate resursele necesare pentru a face tot ce e posibil în tratamentul micuților pacienți.
 

Articol scris de Gabriela Vătafu


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni