Gabriela Mavrodin, Asistent medical șef la Spitalul Marie Curie, a participat la un training în Utrecht, Țările de Jos. Cum i s-a părut?

Gabriela Mavrodin, Asistent medical șef la Spitalul Marie Curie, a participat la un training în Utrecht, Țările de Jos. Cum i s-a părut?

6 iul 2023 | 2 min
Oamenii Spitalului

În perioada 12-13 iunie 2023, doamna Gabriela Mavrodin, Asistent Medical Șef pe Secția de Oncologie de la Spitalul Marie Curie, a participat la Simpozionul Științific pentru Asistente medicale și paramedici: „Îmbunătățirea îngrijirii copilului cu cancer prin excelența științifică”, în Utrecht, Țările de Jos.
 

WhatsApp Image 2023-06-30 at 20.53.58 (3).jpeg


Prezentările au fost susținute de specialiști recunoscuți în oncologia pediatrică mondială. De exemplu, Dr. Carlos Rodriguez (Galindo, USA) - „Strategii globale și inechități în controlul și tratarea copilului cu cancer” și Prof. Carmelo Rizzari - „Rolul SIOP Europe pentru cercetare și inovație în oncologia pediatrică”.
 

WhatsApp Image 2023-06-30 at 20.54.02.jpeg


Pe lângă prezentări, au fost organizate mese rotunde cu grupuri de lucru, formate din asistente medicale din toată Europa, jocuri cu întrebări și răspunsuri cu puncte pe o platformă. În cadrul generatorului de idei pe grupuri de lucru, o echipă a câștigat un premiu pentru cea mai bună idee, dar, cum au spus organizatorii, toate ideile sunt câștigătoare. 

De exemplu, repetarea acestor simpozioane de tip brainstorming cu premii, nevoia de fellowship-uri în spitale ca cel din Utrecht sau crearea unei aplicații sau website pentru asistente cu protocoale și standarde internaționale prin care să poată orice asistentă să se instruiască la nivel internațional.
 

WhatsApp Image 2023-06-30 at 20.53.58 (2).jpeg


A fost intens, competitiv și distractiv în același timp.” – As. Gabriela Mavrodin

De asemenea, un alt mod practic și ușor de a învăța cum lucrează asistenții medicali din alte țări a fost participarea la două workshop-uri:

  • Planificarea îngrijirii avansate a durerii și îngrijirea paliativă
  • Adolescentul și tânărul adult cu cancer - noi abordări

Mi-a plăcut MARKET PLACE, un spațiu în care medici, asistenți, profesori, nutritioniști, psihologi, farmaciști, echipa de confort, echipa de managementul durerii și-au prezentat verbal, printr-un film, poze sau pliante modul în care pot ajuta pacientul.” – As. Gabriela Mavrodin
 

WhatsApp Image 2023-06-30 at 20.54.00.jpeg


Ce a fost cu adevărat memorabil? Vizita la Princess Máxima Center, cel mai mare spital de oncologie pediatrică, cu ocazia aniversării a 5 ani de activitate.
 

WhatsApp Image 2023-06-30 at 20.53.57 (3).jpeg


De ce a fost impresionant? Hai să aflăm împreună de la doamna As. Gabriela Mavrodin:

  • spitalul este construit într-un parc aproape de universitate, dar și de pădure unde copiii și părinții să meargă să se relaxeze, alături de alți oameni tineri, sportivi, care merg mult cu bicicletele;
  • organizarea și confortul oferit pacienților (o cameră pentru pacient și separat o cameră pentru maximum 2 aparținători);
  • săli de studiu cu profesori pentru școala în spital,
  • alte spații dedicate pacienților: sală de joacă și sală de muzică,
  • săli de simulare pentru CT și RMN astfel încât copiii să se obișnuiască și să gestioneze mai ușor teama sau anxietatea;
  • îngrijirea este centrată pe pacient, pe binele familiei acestuia, pe satisfacția personalului, pe inovație și competiție;
  • motto-ul lor, care este pus chiar la intrare și pe toate ghidurile pentru pacient: „Together as one!" / „Împreună ca unul!"


WhatsApp Image 2023-06-30 at 20.53.57.jpeg

Am fost într-un spital al viitorului, un spital al cărui mod de funcționare poate fi un model pentru noi.” – As. Gabriela Mavrodin
 

Împreună, #NoiFacemUnSpital. Dincolo de clădire, investim în oameni, în trainingul cadrelor medicale, în parteneriate internaționale. Facem echipă pentru ca micuții pacienți să primească cea mai bună îngrijire medicală.
 

Continuă să te implici. Donează.

Articol scris de Gabriela Vătafu
Credit cover photo: Enrico Brodoloni


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni