Cum alegem echipamentele medicale pentru Spitalul Viitorului

Cum alegem echipamentele medicale pentru Spitalul Viitorului

17 feb 2021 | 4 min
Specialiști internaționali

#NoiFacemUnSpital înseamnă, dincolo de construcție și dotare cu echipamente, o schimbare radicală a modului în care copiii cu boli grave vor primi îngrijire medicală în România. Ne dorim ca toți copiii care ajung aici să aibă acces la același standard de tratament ca în Vestul Europei, de aceea apelăm la specialiști de top internațional în domeniul lor.

Astfel, pentru prima dată în țară, în cadrul primei clădiri care va fi funcțională la finalul anului, copilului bolnav de cancer va avea acces la tratament multidisciplinar. Asta înseamnă că o echipă de medici cu diferite specializări vor discuta și vor propune împreună direcții de tratament pentru fiecare caz în parte.

În plus, pacienții și echipa medicală vor beneficia de cele mai noi tehnologii și de echipamentele necesare pentru a face tot ce le stă în putință să lupte cu boala. Tehnologii alese pentru un Spital al Viitorului, pentru cum va evolua medicina acestui secol.

Pentru echipamente medicale am lucrat cu Claudio Meirovich, Inginer Biomedical, Senior Consultant, din Spania, care asigură reușita acestui proiect prin contribuția lui.

 

zai8SxsRg64aLRbA3.avif

 

Specializat în proiecte de planificare funcțională în domeniul medical, Claudio a făcut auditul de echipamente existente în acest moment în Spitalul Marie Curie, evaluând capacitatea fiecăruia de a fi folosit în noul Spital, ținând cont de planurile create pentru această clădire (tip secții, capacitate paturi, tip de tratament oferit). Apoi, a dezvoltat lista necesară de echipamente adiționale necesare, cât și fișele tehnice pentru acestea.

 

Echipamente care să răspundă cerințelor echipei medicale

Una dintre cele mai mari provocări a fost [...] identificarea acelor modele de business care ar reprezenta o referință considerată dezirabilă de către medici. Dacă personalul medical se simte identificat cu aceste idei noi, vor fi angajați în proiect și vor sprijini modificările propuse. - Claudio Meirovich

 

Pași în procesul de dotare cu echipament medical:

  • am analizat starea spitalului și am verificat dacă echipamentul pe care îl aveau era adecvat pentru spitalul cel nou;
  • am definit ce echipament suplimentar trebuia procurat și am estimat investiția necesară pentru partea de echipament;
  • am stabilit și cerințele tehnice pentru instalațiile care erau necesare și am ajutat la selecționarea unora dintre furnizori.

Efectuarea unei planificări corecte este crucială pentru a garanta că proiectul se va încadra în buget și că nu vor exista surprize nedorite. Este o muncă de echipă și cu toții trebuie să ne facem partea. - Claudio Meirovich

 

Criterii pentru evaluarea și recomandarea achiziției de echipament medical:

  • rentabilitatea investiției (ROI)
  • sustenabilitate: un consum electric mai scăzut, costuri de întreținere mai mici, costuri mai mici de consum;
  • economia circulară: este foarte important să avem sprijin local, să avem ingineri locali care să cunoască echipamentul, că este important să avem consumabile pe piața locală.

 

Dacă putem ajuta companiile românești să vândă, să obțină o tehnologie mai bună, să devină o referință din punct de vedere tehnic, proiectul nu va aduce beneficii doar spitalului și pacienților, ci va aduce beneficii întregii societăți.

 

Vrei să construiești alături de noi un model de excelență în oncologia pediatrică românească? Fii parte din echipa #NoiFacemUnSpital și vei putea lucra cu cele mai performante echipamente medicale, recomandate de specialiști. Vezi mai multe detalii despre recrutare aici.

 

Mai multe despre Claudio Meirovich

Claudio Meirovich este Director al Meirovich Consulting și inginer biomedical, cu o experiență de peste 15 ani în sectorul de planificare a infrastructurii și echipamentelor medicale. Specializat în proiectarea unităților de asistență medicală și planificarea echipamentelor medicale, are o vastă experiență în definirea necesităților de echipamente medicale pentru unitățile de asistență medicală de diferite niveluri și pregătirea specificațiilor tehnice pentru licitație și apoi supravegherea implementării proiectelor. A lucrat în ultimii 15 ani ca expert-cheie în diferite țări din Asia, Africa, America Latină, Caraibe și Europa pentru diferite guverne, organizații internaționale, bănci internaționale de dezvoltare și companii private.

 

Credit Cover Photo: Enrico Brodoloni


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni