Alex Zob aleargă 42 km: „Pentru că sunt tată și știu cât de important e un spital în care copiii și părinții să se simtă ca acasă”

Alex Zob aleargă 42 km: „Pentru că sunt tată și știu cât de important e un spital în care copiii și părinții să se simtă ca acasă”

18 sep 2023 | 3 min
Motivul meu

Alex Zob are 37 de ani și este actor. Poate l-ai văzut la teatru, în filme sau reclame. Sau poate îl știi din „Boomerul și Milenialu”, un podcast pe care îl face împreună cu Silviu Petcu. E un episod cu Carmen și Oana și îți recomandăm să te întorci la el, accesând acest link, dar după ce afli de ce vrea Alex să alerge 42 km în Amsterdam pentru #NoiFacemUnSpital.

 

230506-12-25-55-POQ_3138_PCG.jpg

 

O să fiu fericit dacă după cursă o să simt că am dat tot ce am putut și am reușit să strâng niște bani pentru o cauză în care cred.” – Alex Zob

Lui Alex îi place sportul: fotbalul, baschetul, tenisul, ciclismul. Se simte foarte bine pe două roți, dar și pe placa de snowboard. Iar de câteva luni a început să alerge constant. Totuși, nu a alergat niciodată o distanță atât de lungă. Și de ce?, ar întreba unii. :)

Emoții? Gânduri? Griji? Motivație? Aflăm mai multe de la Alex în interviul de mai jos.

 

De unde pasiunea pentru sport? Cum a început totul și care este cea mai frumoasă amintire de până acum?

Tot timpul am fost pasionat de sport, când eram mic am făcut mai mult sport de echipă (am jucat fotbal la „Carpați Sinaia”, în divizia D și baschet în liceu), mai târziu am început să joc tenis, să particip la competiții de ciclism cross country pentru amatori și să alerg.

Sunt multe amintiri frumoase, momentul în care am terminat primul și singurul semimaraton montan la care am participat până acum (24 km, diferență de nivel 1100 m) și i-am adus fetiței mele medalia de finisher, a fost foarte special.

Ai mai participat la o astfel de cursă? De ce un maraton și de ce în Amsterdam? 

La o cursă atât de lungă, nu. Mi se pare următoarea provocare după semimaraton. E ceva ce te solicită foarte tare din punct de vedere fizic și psihic și vreau să vad dacă sunt în stare să o duc la bun sfârșit.

Amsterdam e unul dintre orașele mele de suflet, plus că maratonul de acolo e foarte bine organizat (anul acesta aleargă doar la proba asta peste 18 000 de oameni, de toate vârstele), iar startul și sosirea sunt de pe Stadionul Olimpic, în fața unui public foarte mișto. Cred că dacă reușesc să termin, o să fie magic.

Ce crezi că va fi cel mai greu? Dar cel mai împlinitor?

E o cursă de anduranță și cel mai probabil o să mă treacă prin toate stările. Ultimii 10 km cred că vor fi cei mai greu de dus, sper să fiu bine din punct de vedere fizic, să nu mă accidentez și să rămân tare psihic. O să fiu fericit dacă după cursă o să simt că am dat tot ce am putut și am reușit să strâng niște bani pentru o cauză în care cred.

Cum ai aflat de Dăruiește Viață?

Prima oară am aflat acum câțiva ani. Inițiativa mi s-a părut extraordinară, dar, recunosc, am crezut că e aproape imposibil ca un proiect atât de mare să fie finalizat doar din donații și sponsorizări.

De ce ai ales sa strângi fonduri pentru #NoiFacemUnSpital?

Am ales să strâng fonduri pentru #NoiFacemUnSpital pentru că e cel mai bun exemplu de „Așa Da” din societatea noastră din ultimii ani, pentru că n-am niciun dubiu că lucrurile bune încep de la un nivel micro și pentru că sunt tată și știu cât de important e un spital în care copiii și părinții să se simtă ca acasă.

Schimbarea în sistemul medical din România e o alergare de cursă lungă. Ce ți-ai dori să vezi diferit în spitalele de aici?

Mi-aș dori transparență, o organizare mult mai bună, condiții mai prietenoase și salarii mai mari, date pe merit, astfel încât oamenii buni să aleagă să rămână în țară.

Ce părere au cei din jur despre campania ta? Cum i-ai încuraja să doneze? 

Momentan știu doar oamenii apropiați, familia și câțiva prieteni, mă încurajează și sunt alături de mine, deși unii nu înțeleg de ce vreau să alerg 42 km. :)

Celor care ne urmăresc le-aș zice doar să se uite cu băgare de seamă în jur, să se gândească la copiii lor și la cum poate fiecare să facă puțin Bine.

 

Alex, le zici Bine. Și faci Bine. Îți ținem pumnii. Și #Noi suntem aproape de linia de Finish cu prima clădire a Spitalului, dar ultimii kilometri par cei mai dificili. #ContinuămÎmpreună

Dragă cititorule, îl poți susține pe Alex cu o donație în campania lui la acest link.


Donează pentru o șansă la viață

lei = 10 acțiuni