• en
  • fr
  • ro

Blog

Asociatia Daruieste Viata lanseaza ghiduri cu informatii esentiale despre cancer, intr-o forma accesibila pacientilor

Ghiduri de tratament personalizate pentru 16 tipuri de cancer sunt disponibile din aceasta luna pentru românii care sufera de diverse forme de cancer, dar si pentru apropiatii lor. Acestea ofera informatii sigure din punct de vedere medical, care sunt verificate de medici de top din UE. Acest proiect al Asociatiei Daruieste Viata este realizat cu sprijinul European Society for Medical Oncology (ESMO), cel mai prestigios for al medicilor oncologi din Europa, si face parte din programul Voluntar de Profesie, initiativa a Fundatiei Vodafone România.

Dl. Petre Ciobanu tocmai a terminat tratamentul pentru cancer de colon, dupa trei operatii complicate facute la Spitalul de Urgenta „Sf. Ioan” din Bucuresti.

Petre Ciobanu, alaturi de sotia sa, Cati

Petre Ciobanu, alaturi de sotia sa, Cati

„Când am aflat ce boala are, «am rupt» internetul in cautarea de informatii. M-am oprit insa la un moment dat, pentru ca tot ce gaseam era contradictoriu si ma demoraliza”, povesteste sotia lui, Cati. Ghidurile gratuite oferite in acest proiect sunt deja disponibile la adresa www.daruiesteviata.ro/ghidul-tau-in-cancer si ofera tocmai  siguranta unor sfaturi avizate, venite din partea unor medici specialisti care sunt la curent cu cele mai noi informatii in privinta tratarii cancerului. Fondurile necesare pentru printarea materialelor informative sunt oferite de Roche Romania.

Cele 16 ghiduri sunt pentru cancer de sân, de prostata, de vezica, de ficat, melanom, cancer de col, endometrial, pancreatic, de stomac, leucemie acuta mieloida, leucemie cronica mieloida, cancer esofagian, cancer colorectal, cancer de plamâni, cancer de ovare si limfom folicular.

Ghiduri, flyere si postere la Congresul medicilor oncologi

 

”Orice om, la aflarea vestii ca are cancer, cu siguranta ar vrea sa afle cum ii va schimba aceasta boala viata. Nu este o afectiune despre care sa poti spune ca o tratezi cu o operatie sau cu un tratament de câteva saptamâni. Informatiile pe care le punem la dispozitie prin aceste ghiduri sunt menite sa-l orienteze pas cu pas pe pacient, sa-i raspunda la intrebari ce apar pe parcursul tratamentului, sa-l faca sa constientizeze cât de importanta e monitorizarea post-tratament, astfel incât acesta, alaturi de suportul medicilor si al familiei, sa poata trece mai usor prin aceasta etapa a vietii lui”, explica presedinta Asociatiei Daruieste Viata, Carmen Uscatu, utilitatea acestor ghiduri.

Informatiile pot fi descarcate si pe telefoane/tablete/iPad de pe site-ul www.daruiesteviata.ro. De asemenea, in majoritatea sectiilor de oncologie vor fi plasate materiale informative (postere si flyere) cu un QR code pentru ca aceste ghiduri sa poata fi descarcate instantaneu.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cancerul este a doua cauza a mortalitatii in lume. Se estimeaza ca numarul celor afectati de boli maligne va creste cu 50% pâna in anul 2050. La fiecare trei persoane, una va face cancer. Anual, aproape 100.000 de români sunt diagnosticati cu diverse forme de cancer, iar alti 400.000 au supravietuit bolii.

 

Despre Asociatia Daruieste Viata

A fost infiintata in anul 2012, pentru a sustine bolnavii de cancer prin proiecte de informare si consiliere, modernizarea sectiilor oncologice si activitati de advocacy. Pentru mai multe detalii despre proiecte si despre modalitatile de a investi in sustinerea pacientilor care sufera de cancer, accesati: www.bursadefericire.ro si www.daruiesteviata.ro.

 

Despre Fundatia Vodafone România

Fundatia Vodafone România a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, batrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pâna in prezent, Fundatia Vodafone România a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei pe www.fundatia-vodafone.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
13.10.2015 Nu sunt comentarii

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.