• en
  • fr
  • ro

Blog

Ana are cancer la san si toata viata inainte: ”Imi fac planuri de vacanta”

Ana M. a fost diagnosticata cu cancer de san in octombrie 2014. Este cel mai frecvent tip de cancer al europencelor: o femeie din noua va primi acest diagnostic de-a lungul vietii. Ana a fost deja operata in Romania, tumora a fost scoasa, iar acum urmeaza sedinte de chimioterapie la Spitalul Universitar de Urgenta Elias.

IMG_3972

I-au fost recomandate 8 cure de citostatice, dintre care a afectuat deja sapte. Medicul oncolog care o urmareste, dr. Cornelia Nitipir, este sufletul unei sectii unde pacientul este tratat cu atentie, chiar daca locul este foarte aglomerat. “La prima intalnire cu doamna doctor Nitipir, am intrebat-o: «100% o sa imi cada parul in momentul in care o sa incep tratamentul?» Mi-a spus: «Da!» Atunci m-am dus sa ma tund, mi-am cumparat o peruca care seamana foarte bine cu parul meu natural. Nici macar prietenii nu si-au dat seama de schimbare.”

Intre citostatice, birou si ingrijirea fetitei

Ana urmeaza tratamentul in regim ambulator. Merge la spital doar pentru administrarea citostaticelor, in rest viata isi urmeaza cursul firesc: merge la birou si are grija de fiica ei de 3 ani. „Ne facem deja planuri de vacanta, pentru ca mai am numai o cura de tratament si totul merge foarte bine. Dupa ultima cura urmeaza sa fac cateva sedinte de radioterapie ca sa fie sigura doamna doctor ca nu a mai ramas nimic. Imi place sa ma gandesc ca am scos buba si acum lucrurile s-au restabilit in organism”, ne-a marturisit Ana.

Mii de romance trec in fiecare an prin experienta Anei. In tarile din Europa de Vest, cancerul de san se vindeca in foarte multe cazuri, datorita faptului ca fameile ajung in stadii incipiente la medic, iar tratamentul s-a imbunatatit.
La noi mai sunt multe de facut in privinta asta, insa dotarea sectiilor de oncologie este un pas important pentru reusita tratamentelor.

Ana este una dintre sutele de paciente care sunt tratate in fiecare an in sectia de Oncologie a Spitalului Universitar de Urgenta Elias, unde Asociatia Daruieste Viata a investit 150.000 de euro pentru aducerea sectiei de oncologie la standarde europene, cu impact direct asupra sanselor de supravietuire a pacientilor cu cancer tratati aici. Anual, sunt tratati in sectie 750 de pacienti noi si raman sub observatie 250 de pacienti diagnosticati si tratati in anii anteriori. Banii pentru investitii provin din donatiile companiilor (20% din impozitul pe profit) si ale persoanelor fizice (2% din impozitul pe venit). Ne puteti sustine in continuare sa ajutam alte Ane sprijinind asociatia noastra.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+
29.04.2015 Un comentariu

Etichete:, ,

  • adriana 30.04.2015 at 15:25 / Răspunde

    Sunt exact in aceeai situatie cu a Anei. Doar ca fac tratamentul la IRO Iasi.

Spune parerea ta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.